Izvor: RTRS | Četvrtak, 17.08.2017.| 08:29
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Na Prvom salonu žilavke u Trebinju 17 vinarija iz cijele Hercegovine

(Foto: Constantine Pankin/shutterstock.com)
U organizaciji Udruženja Salon žilavke iz Trebinja, uz pokroviteljstvo predsjednika Republike Srpske i podršku Ministarstva trgovine i turizma sinoć (16. avgusta) je u Trebinju svečano otvoren Prvi salon žilavke.

Sedamnaest vinarija i vinskih podruma iz istočne i zapadne Hercegovine izložilo je vina, uz nezaobilaznu gastro ponudu, i to Vinarija Marijanović Čitluk, Podrum Delić Herceg Novi, Podrum Aćimović Trebinje, Vinarija Sekulović Trebinje, Podrum Begić Ljubuški, Vinarija Škegro Ljubuški, Vino Brkić Čitluk, Vinogradi Nuić Ljubuški, Podrum Ostojić - Monako 2000 Čitluk, Podrum Vilinka Mostar, Vinarija Anđušić Trebinje, Podrum Manastira Tvrdoš Trebinje, Vinarija Anđelić KOMRAD Trebinje, Vinarija Ratković Trebinje, Podrum Rozić Mostar, Podrum Vukoje 1982 Trebinje i Podrum Andrija Čitluk.

Otvarajući sajam najboljih hercegovačkih vina, sira i pršuta, ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković rekao je da je Vlada Srpske u ovoj manifestaciji "prepoznala novi zamah u razvoju agroturizma i vinskog turizma u Hercegovini".

- Posebno mi je drago što ovakva manifestacija kreće iz Trebinja, vinarskog kraja, te što je uspjela da poveže vinare iz cijele Hercegovine, u oba entiteta, i mala gazdinstva koja proizvode sir i pršut - naveo je Gluhaković.

On je istakao da vjekovna tradicija proizvodnje žilavke u ovom kraju na ovaj način dobija novi zamah, što je dobra poruka turistima koji dolaze u Trebinje, ali i u susjedni Dubrovnik i druga primorska mjesta.

Direktor podruma Vukoje Radovan Vukoje naglasio je da na Salonu žilavke izlažu proizvođači ove vrste vina sa područja od krajnjeg zapada do krajnjeg istoka Hercegovine.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.