Izvor: eKapija | Srijeda, 16.08.2017.| 15:51

Kineski Jiangxi želi da ulaže u putnu infrastrukturu i energetiku u RS

Predstavnici Vlade RS razgovarali su danas u Banjaluci sa predstavnicima kineske korporacije za međunarodnu ekonomsku i tehničku saradnju Jiangxi o mogućnostima uspostavljanja saradnje sa ovom kineskom kompanijom u realizaciji infrastrukturnih projekata u RS, saopšteno je iz Vlade RS.

Predstavnici kompanije Jiangxi izrazili su spremnost da podrže investicije u RS, prije svega u oblasti putne infrastrukture i energetike, te je dogovoreno da se u narednom periodu nastave pregovori sa resornim ministarstvima kako bi se definisali adekvatni modaliteti za uspostavljanje saradnje.

Delegacija Vlade Srpske, koju su činili potpredsjednica Vlade Srebrenka Golić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić i pomoćnica ministra saobraćaja i veza Nataša Kostić, upoznala je predstavnike kompanije Jiangxi sa projektima koji se trenutno realizuju i planovima razvoja infrastrukture u RS. Ovom prilikom je naglašeno i da je Srpska otvorena za nove investicije, te da su institucije do sada realizovale nekoliko uspješnih projekata sa partnerima iz NR Kine.

Inače, kineska kompanija Jiangxi nalazi se među 250 najboljih svjetskih kompanija u oblasti međunarodnih građevinskih projekata, a do sada su uspješno realizovali više od 500 projekata u preko 50 zemalja svijeta.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.