NavMenu

Messer BH Gas će snabdijevati PepsiCo sa CO2 do kraja 2020.

Izvor: eKapija Utorak, 15.08.2017. 15:50
Komentari
Podeli
Kompanija za proizvodnju, prodaju i distribuciju plinova Messer BH Gas, dobila je odobrenje kompanije PepsiCo za isporuku CO2 do 2020. godine, koja je jedna od njihovih ključnih kupaca tečnog CO2 za proizvodnju pića, saopšteno je iz Messer BH Gasa.

U Messer-ovoj podružnici Sočkovac koja proizvodi CO2 od 2012. godine, svi kapaciteti su u cijelosti iskorišteni. Zbog toga je otvorena i nova bušotina koja može zadovoljiti potrebe kupaca za ugljen-dioksidom.

U ovaj proizvodni pogon je kompanija Messer, koja u BiH uspješno djeluje 20 godina s investicijama većim od 100 mil KM, uložila dodatnih 5 miliona.

– Do sada smo snabdijevali našim plinovima klijente u BiH, a početkom eksploatacije iz nove bušotine postat ćemo izvoznik ugljen-dioksida u Hrvatsku, Srbiju i druge zemlje. CO2 kao strateški plin u budućnosti će biti itekako potreban u raznim privrednim granama – istakao je generalni direktor Messera u BiH Valentin Ilievski.


Odobrenje koje je PepsiCo dao Messeru predstavlja potvrdu nastojanja menadžmenta Messera da cijeli tehnološki proces u proizvodnji bude mjerljiv najvišim ocjenama od strane kontrole, revizije i klijenata.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Za razvoj industrije u RS do 2026. više od 350 mil KM - Skoro polovina novca biće obezbijeđena iz budžeta

Vlada Republike Srpske donijela je danas Odluku kojom se usvaja Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja industrije Republike Srpske za period 2024-2026. godina, koji je izrađen je u saradnji sa nadležnim ministarstvima/institucijama Republike Srpske. Akcionim planom razrađena je okvirna dinamika realizacije mjera, projekata i aktivnosti za sprovođenje Strategije u periodu 2024. do 2026. godina, sa okvirnim finansijskim sredstvima za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.