NavMenu

EZ iz Busovače izgradio nove hale i proširio posao - U proizvodnji gajbi zaposleno 30 ljudi

Izvor: Indikator Ponedjeljak, 14.08.2017. 15:48
Komentari
Podeli
Zahvaljujući znanju, te odgovornom poslovanju i realizaciji projekata, porodična firma EZ iz Busovače, uz značajno proširenje kapaciteta, osigurala je i novih 30 radnih mjesta, izvještava Federalna televizija.

- Mi smo iskoristili pozive Evropske banaka za obnovu i razvoj (EBRD) preko komercijalnih banaka u BiH u pet krugova čime nam je omogućen pristup novim tehnologijama na polju plastike i hemije - kaže Mahir Mujić, direktor firme EZ Buusovača.

Za prolazak na konkursima, potrebno je ispunjavanje strogih uvjeta među kojima su primarni ekološki standardi, što verificira neovisna komisija nakon čega Evropska banka uplaćuje sredstva koja su ustvari grant, a njihova visina razlikuje se od projekta do projekta.

Saradnja s Evropskom bankom bila im je vjetar u leđa, pa su izgradili dvije nove hale, te kupili mašine za proizvodnju gajbi.


Nova ulaganja osigurala su upošljavanje 30 radnika, koji nakon završenog školovanja ovdje nastavljaju učenje.

- Napravili smo veliki iskorak imajući u vidu da su ovo procesi gdje ljudi manje učestvuju, mašine uglavnom rade, tako da smo proizvodnju maltene udvostručili - objašnjava Mujić.

Svi ovi projekti značajno su doprinijeli povećanju izvoza, ali stvarne efekte uloženog tek očekuju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.