NavMenu

Crnogorska firma najavila otvaranje pogona za proizvodnju PVC i aluminijskih profila u Nevesinju - Početak proizvodnje planiran do kraja 2017.

Izvor: RTRS Nedjelja, 13.08.2017. 22:40
Komentari
Podeli
(Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)
Crnogorski privrednik Petar Savić najavio je u subotu, 12. avgusta, na Investiciono-poslovni forumu u Nevesinju da njegova kompanija planira da u ovom gradu otvori pogon za proizvodnju bravarije, PVC i aluminijskih profila.

- To su proizvodi čiji će plasman ići za Crnu Goru i Albaniju. U početku ćemo zaposliti osam ljudi, a nadam se da počinjemo do nove godine - rekao je Savić.

U Nevesinju je u subotu otvoren prvi Investiciono-poslovni forum na kojem se okupilo oko 70 predstavnika kompanija iz BiH, regije i dijaspore.

Načelnik Opštine Nevesinje Milenko Avdalović rekao je da će na forumu biti predstavljeni potencijali, mogućnosti i pogodnosti za ulaganja u taj kraj.

Avdalović je istakao da ovih dana treba da budu usvojeni novi regulacioni planovi, a riječ je o DI Botin Nevesinju i bivšoj kasarni u kojoj će biti napravljena stambeno-poslovna zona, kao i zona za kulturne i sportske sadržaje.


On je izrazio očekivanje da će forum dati rezultate i da će oni biti vidljivi već naredne godine.

Avdalović je zahvalio Razvojnom programu UN i Ambasadi Švajcarske koji su podržali projekte u Nevesinju, kao i ovaj forum, te istakao da je cilj da se svake godine u okviru manifestacije Nevesinjska olimpijade okupe poslovni ljudi iz regije i dijaspore.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

15.04.2024.  |  Građevina

50 godina Lukavac Cementa

15.04.2024.  |  Građevina

15.04.2024.  |  Vijesti

Znate li za "slučajni biser" Srednje Bosne? (VIDEO)

15.04.2024.  |  Vijesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.