NavMenu

IDDEEA raspisala peti tender za nabavku pasoških knjižica vrijedan 25,6 mil KM

Izvor: eKapija Petak, 11.08.2017. 12:14
Komentari
Podeli
(Foto: Africa Studio/shutterstock.com)
Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) raspisala je peti tender za nabavku pasoških knjižica.

Kako je određeno tenderom, okvirni sporazum sa izabranim ponuđačem biće potpisan na period od četiri godine, a vrijednost ugovora bez PDV-a iznosi oko 25,6 mil KM.

Ponude se dostavljaju do 26. septembar 2017. godine. Za više informacija o tenderu pogledajte OVDJE.

Inače, IDDEEA peti put ponavlja postupak nabavke pasoških knjižica, nakon što je Kancelarija za razmatranje žalbi BiH poništila posljednji tender. Razlog su usvojene žalbe na tendersku dokumentaciju koje su uložile zainteresovane firme.

Na uslove su se žalile kompanije Gemalto iz Francuske i OST iz Austrije kazavši kako IDDEEA preferira tačno određenog dobavljača. Prema informacijama iz IDDEEA-e, Kancelarija nije uvažila sve žalbene navode.


Trenutno izradu pasoških knjižica vrši banjalučka firma Muehlbauer s kojom je potpisan ugovor na 12 mjeseci, nakon što su prethodni tenderi pali, a kako građani ne bi ostali bez pasoša.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.