NavMenu

Za dodjelu podsticaja u Banjaluci zahtjev podnijelo skoro 190 privrednika

Izvor: Glas Srpske Četvrtak, 10.08.2017. 15:36
Komentari
Podeli
(Foto: 06photo/shutterstock.com)
Za dodjelu ovogodišnjih podsticaja za zapošljavanje u Banjaluci u Gradsku upravu stiglo je 187 prijava.

Potvrdili su to u Odjeljenju za privredu i dodali da je u toku provjera da li kandidati ispunjavaju uslove propisane pravilnikom za raspodjelu tog novca.

- Za ovaj vid podrške privredi u gradskom budžetu izdvojeno je 620.000 KM. U posljednje četiri godine za te namjene je potrošeno je skoro 2,7 mil KM, čime je podržano zapošljavanje 443 radnika. Tako je grad uz ostale olakšice i druge podsticaje dao značajan doprinos smanjenju broja nezaposlenih - rekli su u ovom odjeljenju.

Napomenuli su da su ovi podsticaji namijenjeni privrednicima i preduzetnicima, koji obavljaju proizvodnu ili uslužnu djelatnost, te nezaposlenim licima, prijavljenim na evidenciji Zavoda za zapošljavanje RS.

Podsjetili su da je program subvencija ove godine donio i određene novine u odnosu na prethodni period, dok je program za samozapošljavanje ostao nepromijenjen.


- Ranije su podsticaji bili namijenjeni poslodavcima za zapošljavanje novih radnika uz sufinansiranje dijela troškova radnog mjesta. Ove godine su subvencije usmjerene za sufinansiranje troškova nabavke nove opreme i mašina, uvođenja novih standarda i prekvalifikaciju radnika - rekli su u ovom odjeljenju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.