Izvor: Tanjug | Četvrtak, 10.08.2017.| 11:01
Izdvojite članak Odštampajte vijest

IKEA otvorila prvu robnu kuću u Beogradu

Robna kuća IKEA Beograd Istok, kod Bubanj potoka, svečano je otvorena danas.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, generalni direktor kompanije IKEA za Jugoistočnu Evropu Stefan Vanoverbeke, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, regionalni direktor za razvoj Vladislav Lalić i direktor robne kuće Vladimir Moga, simboličnim sađenjem drveta obilježili su početak rada robne kuće. Oni su zasadili bijelu brezu, koja je simbol mladosti, snage i prosperiteta.

IKEA je robnu kuću površine 35.000 kvadratnih metara uložila 70 mil EUR i zaposlila u Srbiji ukupno 416 radnika (u samoj robnoj kući oko 300). To je prva IKEA robna kuća na tržištu Srbije i 400. na svijetu, a Srbija je postala 49. zemlja u kojoj švedska kompanija ima poslovne operacije i jedino novo tržište u 2017. godini.

IKEA Beograd Istok nudi cjelokupan asortiman od 9.500 proizvoda po cijenama na nivou robnih kuća te kompanije u zemljama u okruženju. Robna kuća će biti otvorena svakog dana od 10 do 21 čas, dok je radno vrijeme restorana od 09.30 do 20 časova.

IKEA u drugoj fazi investicije u Bubanj potoku, planira ulaganje još oko 60 mil EUR. Naime, radi se studija izvodljivosti za trgovački centar od oko 40.000 m2, koji bi bio otvoren pored robne kuće, prenosi Tanjug.

Kada je riječ o mogućnosti da IKEA otvori drugu robnu kuću, ova kompanija radi na akviziciji zemljišta između benzinske pumpe Zmaj i beogradskog aerodroma. Kako je ranije najavljeno, dinamika otvaranja druge robne kuće zavisi od rezultata poslovanja prve, u kojoj se očekuje više od dva miliona posjetilaca u prvoj godini. Kompanija je već kupila i zemlju u Nišu.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.