NavMenu

Svi podaci o resursima RS uskoro na jednom mjestu

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 30.07.2008. 13:58
Komentari
Podeli

Fatima Fetibegović, ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, kazala je da će uskoro svjetlo dana ugledati jedinstveni informaciono-dokumentacioni sistem o prostoru RS, u kojem će potencijalni investitori na jednom mjestu naći sve podatke o prirodnim resursima, ljudskim potencijalima i infrastrukturnim mogućnostima za područje u kojem žele da ulože svoj novac, pišu Nezavisne novine.

Za ovaj sistem, dodala je, već je urađen projektni zadatak, a novac je obezbijeđen iz granta koji je Svjetska banka dala Ministarstvu za Projekat urbane infrastrukture.

"Usvajanjem Prostornog plana RS do 2015. godine stvorene su pravne pretpostavke za formiranje jedinstvenog informaciono-dokumentacionog sistema o prostoru RS. Prva aktivnost je ažuriranje geodetskih podloga sa stanjem izgrađenosti, vlasničkih odnosa, rasporeda građevina, infrastrukturnih vodova u prostoru. Napravićemo dobru i kvalitetnu pripremu za katastar svih infrastrukturnih vodova i izgrađenih fizičkih struktura u prostoru, kao bitan preduslov za informaciono-dokumentacione osnove o prostoru, kazala je Fetibegović za Nezavisne novine.

RS će izradom ove jedinstvene baze podataka imati mogućnost da na kvalitetan način upravlja prostorom i omogući pravilan i ravnomjeran razvoj, uz visok stepen zaštite životne sredine i prirodnih resursa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.