NavMenu

Hrvatska ipak prodaje četvrtinu HEP-a

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 07.08.2017. 10:03
Komentari
Podeli
(Foto: Jelena Đelić)
Nakon izbora nove Uprave Hrvatske elektroprivrede (HEP), hrvatska vlada kreće u pripreme za inicijalnu ponudu akcija, saznaje Večernji list iz nezvaničnih izvora. Kao što je i ranije najavljivano, u prodaju ide 25% akcija koje će se ponuditi građanima, institucionalnim ulagačima, a možda i radnicima po povlašćenim uslovima.

Vlada je navodno odustala od prvobitne ideje da se prikupljenim novcem finansira otkup akcija INA-e. Međutim, predviđena je i opcija izdavanja novih akcija pa bi se dio novca iskoristio za investicione projekte HEP-a, piše ovaj list. Pripreme bi trebalo da otpočnu na jesen, a sama javna ponuda (IPO) mogla bi se dogoditi tokom iduće godine. Prema ranijim procjenama, cijeli HEP vrijedi oko 20 milijardi kuna (2,7 mlrd EUR) što znači da bi država za 25% mogla dobiti pet milijardi kuna, prenosi Wisebroker.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

16.04.2024.  |  Agro

Može li se rakija pokvariti?

16.04.2024.  |  Agro

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.