Izvor: Indikator | Nedjelja, 06.08.2017.| 21:02
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Najveća isplata štete u BiH - Sarajevo-osiguranje isplaćuje novac Bingu za objekat u Mostaru

(Foto: rangizzz/shutterstock.com)
Sarajevo-osiguranje je počelo isplatu jedne od najvećih pojedinačnih šteta u poslijeratnom periodu - tuzlanskom Bingu za izgorjeli objekat u Mostaru.

- Iako se radi o vjerovatno i najvećoj pojedinačnoj šteti u poslijeratnom periodu Sarajevo-osiguranje bez problema već isplaćuje štetu našem velikom, uglednom privrednom subjektu kakav je Bingo. Krajem juna Bingu je isplaćen milion KM za štetu po polici kojom je bila osigurana roba u objektu. Do kraja avgusta ove godine Sarajevo-osiguranje će avansno isplatiti 5 mil KM za štetu na objektu, a ostatak iznosa, nakon konačnog nalaza nadležnih organa, kako bi objekat Bingo Mostar bio stavljen u funkciju - kazao je Arif Kulić, direktor Sarajevo-osiguranja u razgovoru za agenciju Patria.

On je napomenuo i kako je društvo pri kraju isplate štete Općini Centar u iznosu od 2 mil KM u vezi sa protestima 2014. godine, te štete BH Telecomu od oko milion KM.

Naveo je da je Sarajevo-osiguranje u 2016. godini isplatilo 31,3 mil KM po osnovu šteta, pa je po tom najznačajnijem kriteriju ostalo vodeće osiguravajuće društvo u BiH.

- Vratili smo neke stare, značajne klijente poput Elektroprivrede BiH sa kojom smo potpisali trogodišnji ugovor u vrijednosti od oko 5,5 mil KM - kazao je Kulić i dodao je da Sarajevo-osiguranje društvo koje osigurava velike privredne subjekte i ima iskustvo u obradi i isplati velikih šteta.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.