NavMenu

Novi rok za završetak Južne longitudinale maj 2018. godine

Izvor: eKapija Petak, 04.08.2017. 12:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Stockr/shuttersdtock.com)Ilustracija
Izgradnja i rekonstrukcija druge sekcije, odnosno novih 900 metara na Južnoj longitudinali gradske saobraćajne mreže u Sarajevu, počeli su u proljeće ove godine, i trebalo je da budu završeni u septembru.

Riječ je o dionici koja se proteže od ulice Hamdije Čemerlića do ulica Azize Šaćirbegović i Zvorničke.

Prema ugovoru kojeg su još u augustu 2016. godine potpisali Direkcija za puteve Kantona Sarajevo i izvođač radova Euro Asfalt Sarajevo, predviđena je gradnja moderne saobraćajnice sa po dvije trake u oba pravca, kao i tri saobraćajna kružna toka koja će olakšati protok vozila.

- Pošto je izmijenjen projekat, a Vlada KS je usvojila novi, radovi neće biti okončani u septembru, već u maju 2018. godine. Sada se čeka dozvola za izmijenjeni projekat, a radi se o projektnom rješenju za kružni tok kod pekare AS na Hrasnom Brdu. Već su završene dvije trake saobraćajnice kod stadiona Grbavica. Na vrijeme će biti završene i još dvije saobraćajne trake kod stadiona i radovi se odvijaju nesmetano, jer tu se radi po starom projektnom rješenju. Nije problem u finansiranju, novac je osiguran – kazali su za portal Faktor u Direkciji za puteve Kantona Sarajevo.


Zbog protesta mještana Hrasnog Brda, gradnja kružnog toka kod pekare AS nije bila moguća, jer nije ostavljena mogućnost direktnog uključenja u kružni tok. Novo projektno rješenje ispunilo je zahtjeve mještana, ali će sada doći do kašnjenja završetka radova.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.