NavMenu

Eterično ulje iz Stoca uskoro na tržištu Kanade

Izvor: Večernji list Petak, 04.08.2017. 08:24
Komentari
Podeli
(Foto: Lariana/shutterstock.com)
Stolački Park sunca i Canadian Essential Oil potpisali su ugovor o distribuciji hercegovačkog eteričnog ulja za Kanadu za potrebe kanadskih farmaceutskih proizvođača.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su osnivač i vlasnik Canada Energy Group John Cowan i kanadski preduzetnik s ovih prostora Ivan Knezović, dok su sa domaće strane ugovor potpisali Ante Dujmović u ime Park Sunca i Dinko Dujmović, predsjednik Grupacije proizvođača i prerađivača smilja.

- Ovo je još jedan korak ka kvalitetnijem plasmanu naših proizvoda na sjevernoameričko tržište. Kao što smo najavljivali kroz Grupaciju proizvođača i prerađivača smilja, mi smo izvršili uslugu destiliranja po principu plaćanja postotka u ulju, gdje se proizvođači nisu izlagali nikakvim finansijskim ulaganjima. Sve smo odradili. Iza toga slijedi otkup predmetnoga ulja. Njegova cijena će ovisiti od hemijske analize i kvaliteta. Taj proces kreće ovih dana - rekao je Dujmović.


On je istakao kako je kvalitet esencijalnog ulja od smilja presudan u prodaji.

- Kvalitetno smo se opremili s najsavremenijim uređajima u smislu kontrole kvaliteta i pomno ćemo reagovati da ne čekamo analize ni u Beogradu ni u Mostaru jer to traje danima. U razdoblju od deset minuta kvalitet svakog ulja biće poznat po metodi i za standardu upravo za sjevernoamerička tržišta - istakao je Dujmović, i naglasio da analize koje postoje nisu kompletne kad je u pitanju kvalitet ulja od smilja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.