NavMenu

Tuzla dobija solarne klupe i stablo - U funkciji uskoro i prva punionica za električna vozila

Izvor: eKapija Srijeda, 02.08.2017. 09:37
Komentari
Podeli
TuzlaTuzla
Grad Tuzla će, zahvaljujući donaciji mikrokreditne fondacije Partner, dobiti solarno stablo, solarne klupe i punionice za električna vozila. U skladu sa prijedlogom donatora, solarno stablo će biti postavljeno u krugu kompleksa Panonskih jezera i od subote, 5. avgusta, će biti u funkciji.

Solarna klupa će uskoro biti postavljena na prostoru kod Tržnog centra Sjenjak, a punionica za električna vozila na jednom od gradskih parkinga u centru grada. Interesantno je da će se, postavljanjem punionice, Tuzla naći na mapi evropskih gradova u kojima postoje punionice za električna vozila, saopšteno je na sajtu Grada.

- Partner mikrokreditna fondacija na ovaj način želi uputiti poziv svim građanima BiH, kao i turistima da posjete Tuzlu. Osim toga, želimo poslati poruku da svako od nas, bilo da se radi o pojedincima ili pravnim osobama, treba učiniti onoliko koliko može, kako bi se smanjila zagađenost zraka. Naša fondacija sebe vidi kao lidera u pozitivnim promjenama i to želimo podijeliti sa Gradom Tuzla i građanima - istakla je Albina Nuhić, direktorica Sektora podrške u Partner mikrokreditnoj fondaciji.


Gradonačelnik, Jasmin Imamović se, u ime građana Tuzle, zahvalio na ovoj vrijednoj donaciji, koja ide u korak sa strategijom razvoja Tuzle, kao i principima razvoja "gradova budućnosti", koja podrazumijeva infrastrukturna unapređenja, tehnološke inovacije, razvoj planiranja i regulacija te zaštitu okoliša.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.