NavMenu

Milica Lakić ponovo viceguverner Centralne banke BiH

Izvor: Indikator Srijeda, 02.08.2017. 08:45
Komentari
Podeli
(Foto: Northfoto/shutterstock.com)
Upravno vijeće Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) odobrilo je 31. jula 2017. godine ponovno imenovanje Milice Lakić za viceguvernera CBBiH, na mandatni period od četiri godine, po isteku mandata viceguvernera Radomira Božića.

Upravno vijeće CBBiH je također odobrilo imenovanje zamjenika glavnog revizora CBBiH Stojanke Šarović.

Milica Lakić na poziciju viceguvernerke CBBiH dolazi s mjesta direktorice Glavne banke Republike Srpske Centralne banke Bosne i Hercegovine, a biće zadužena za Sektor za monetarne operacije, upravljanje deviznim rezervama i gotovinom. Lakić će preuzeti dužnost 11. avgusta 2017. godine.

Milica Lakić razriješena je nedavno dužnosti viceguvernera Centralne banke Bosne i Hercegovine, jer je njen prethodnik Radomir Božić, odlukom Suda BiH, vraćen na ovu poziciju 16. juna. Upravni odbor Centralne banke BiH polovinom februara prošle godine ga je, na inicijativu dva člana, razriješio dužnosti navodeći da je svojim radom nanio štetu toj instituciji.


Sud je, međutim, usvojio Božićevu žalbu i vratio ga na mjesto viceguvernera na koje je imenovan 2013. godine. Prethodno je, prema medijskim navodima, bio vraćen na rad u Centralnu banku BiH do okončanja postupka, ali ne na poziciju viceguvernera.

Sada mu je mandat istekao i na njegovo mjesto je ponovo imenovana Milica Lakić, koja je u međuvremenu bila vraćena na poziciju direktora Glavne banke Republike Srpske.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.