NavMenu

Najštedljiviji Ford of Europe's model doživljava svoj debi u Londonu

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 28.07.2008. 11:14
Komentari
Podeli

Ford svoje napore već duže vrijeme usmjerava razvoju motora s malom potrošnjom i s minimalnim ispuštanjem štetnih plinova. U tom smjeru razvijena je nova Fiesta ECOnetic koju su mogli vidjeti svi posjetitelji British International Motor Show u Londonu. Potrošnja goriva je zaista ključni faktor ovog automobila - 3.2l/100km na otvorenoj cesti, 4.57l/100km u gradu i 3.7l/100km kombinirano. Radi se o novom 1.6-litarskom TDCi dizelskom motoru koji razvija 89 konja i ispušta samo 98g/km CO2 - što čini Fiestu ECOnetic automobilom sa najnižom emisijom CO2 u segmentu.

Dr. Wolfgang Schneider, Ford of Europe Vice President, Legal, Governmental and Environmental Affairs, rekao je: "Nova Fiesta je najznačajniji primjer Ford of Europe predanosti i ulaganja u održavanje mobilnosti. Fiesta ECOnetic je uvjerljiv, trendi i još uvijek ne-kompromisni izbor za kupce, nudeći – u klasi vodeće niske CO2 emisije i originalnu uštedu, a također dobijajući korist iz našeg ulaganje u efikasne proizvodne objekte. "

Nova Fiesta ECOnetic biti će na prodaju širom Europe kasnije ove godine i završiti početak trilogije modela u Evropskom rasponu vozila koji također uključuje 139 g / km Ford Mondeo ECOnetic i 115 g / km Ford Focus ECOnetic.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.