Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 28.07.2008.| 11:14
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Najštedljiviji Ford of Europe's model doživljava svoj debi u Londonu

Ford svoje napore već duže vrijeme usmjerava razvoju motora s malom potrošnjom i s minimalnim ispuštanjem štetnih plinova. U tom smjeru razvijena je nova Fiesta ECOnetic koju su mogli vidjeti svi posjetitelji British International Motor Show u Londonu. Potrošnja goriva je zaista ključni faktor ovog automobila - 3.2l/100km na otvorenoj cesti, 4.57l/100km u gradu i 3.7l/100km kombinirano. Radi se o novom 1.6-litarskom TDCi dizelskom motoru koji razvija 89 konja i ispušta samo 98g/km CO2 - što čini Fiestu ECOnetic automobilom sa najnižom emisijom CO2 u segmentu.

Dr. Wolfgang Schneider, Ford of Europe Vice President, Legal, Governmental and Environmental Affairs, rekao je: "Nova Fiesta je najznačajniji primjer Ford of Europe predanosti i ulaganja u održavanje mobilnosti. Fiesta ECOnetic je uvjerljiv, trendi i još uvijek ne-kompromisni izbor za kupce, nudeći – u klasi vodeće niske CO2 emisije i originalnu uštedu, a također dobijajući korist iz našeg ulaganje u efikasne proizvodne objekte. "

Nova Fiesta ECOnetic biti će na prodaju širom Europe kasnije ove godine i završiti početak trilogije modela u Evropskom rasponu vozila koji također uključuje 139 g / km Ford Mondeo ECOnetic i 115 g / km Ford Focus ECOnetic.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.