NavMenu

Festival zanatskog piva 5. avgusta u Istočnom Sarajevu

Izvor: Klix Ponedjeljak, 31.07.2017. 10:47
Komentari
Podeli
(Foto: g-stockstudio/shutterstock.com)
Na sportskim terenima kod Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu u subotu 5. augusta bit će održan treći Festival zanatskog piva, koji organizuje Udruženje za promociju zanatskog pivarstva "Kištra" iz Istočnog Sarajeva.

- Cilj ovog festivala je promocija kulture zanatskog pivarstva, druženje i razmjena iskustava sa drugim pivarima, ali i upoznavanje javnosti o različitim vrstama zanatskog piva - rekao je predsjednik Udruženja "Kištra" Vedran Kurteš.

Prema njegovim riječima, na festivalu će učestvovati 15 izlagača BiH i Srbije.

- Na festivalu će se predstaviti proizvođači domaćeg piva Castrum iz Doboja, Craft Delegat, Semizburg, Gelender iz Sarajeva, Raft Brewery iz Foče, Beerokrata Pale, Lovac iz Širokog Brijega, Oldbridge Mostar, Silvertown Brewery iz Srebrenice - precizirao je Kurteš.

On je najavio da će se, pored domaćih pivara, na festivalu predstaviti i neke od najvećih kraft pivara iz Srbije, a svoje učešće su potvrdili Kabinet, Kaš i Kors iz Beograda.


- S obzirom da će se, pored velikog broja domaćih pivara, na festivalu pojaviti i gosti iz Srbije, ovaj festival bez lažne skromnosti možemo već sada proglasiti za jedan od najboljih festivala kraft piva u BiH. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da u budućnosti imamo još više izlagača, sa još kvalitetnijim zanatskim pivama - rekao je Kurteš.

Festival će početi u subotu 5. avgusta u 17:00 sati na sportskim terenima kod Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu. Osim zanatskog piva, posjetiocima će biti osiguran standardni roštiljski meni, kao i pivski kokteli.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.