NavMenu

Grad Istočno Sarajevo i ETF razmatraju programe prekvalifikacije - Cilj pronaći zaposlenje u IT firmama

Izvor: RTRS Nedjelja, 30.07.2017. 17:44
Komentari
Podeli
(Foto: isak55/shutterstock.com)
Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković razmatrao je u petak (28. jul 2017.) sa predstavnicima Zavoda za zapošljavanje (Filijala Istočno Sarajevo) Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu i BIT Alijanse mogućnost uvođenja programa za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju iz oblasti informatike.

Program bi polaznicima omogućio brzo zapošljavanje u firmama koje se bave informacionim tehnologijama.

Riječ je o jednogodišnjem programu cjeloživotnog učenja, koji bi bio organizovan na ETF-u, saopšteno je iz Grada Istočno Sarajevo.

Vuković je rekao da je prilikom posjete ETF saznao za pokušaje uvođenja studijskog programa koji bi u kraćem vremenu omogućio školovanje kadrova neophodnih IT sektoru, odnosno, konkretnim firmama koje bi sarađivale u programu.

- Iako obrazovanje nije u našoj izričitoj nadležnosti, želio sam da se Grad Istočno Sarajevo uključi u ove aktivnosti. Univerzitet i svi fakulteti pojedinačno veoma su nam važni - rekao je Vuković.

On smatra da ETF uživa veliki ugled i proizvodi kvalitetan kadar, koji brže nego u drugim oblastima, može da pronađe zaposlenje.


Predstavnici ETF-a rekli su da jednogodišnje školovanje, koje planiraju da organizuju na fakultetu, za početak ne bi bilo formalno, nego bi se izvodilo u formi ozbiljnog kursa, nakon kojeg bi polaznici koji savladaju znanja i uspješno završe obuku imali skoro zagarantovan posao.

Kad se završe sve potrebne procedure, nastava bi se izvodila u okviru dvogodišnjeg studijskog programa.

Predstavnici BIT Alijanse rekli su da je to udruženje, kao vodeće udruženje kompanija za softversku industriju u BiH, sastavljeno od 14 najistaknutijih kompanija u sektoru informacionih tehnologija.


Tagovi:
Nenad Vuković
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.