NavMenu

Bihać - u septembru 2005. održat će se Treći međunarodni sajam ekoturizma, ekologije i zdrave hrane "EKOBIS"

Izvor: Fena Petak, 05.08.2005. 13:50
Komentari
Podeli


Privredna komora Unsko-sanskog kantona obavlja pripreme za održavanje Trećeg međunarodnog sajma ekoturizma, ekologije i zdrave hrane EKOBIS 2005. od 8. do 11. septembra 2005. na lokaciji autokampa “Orljani" u Bihaću.

EKOBIS je ciljana selektivna priredba koja prati ekološke trendove svijeta u oblasti turizma, ekologije i proizvodnje zdrave hrane. Projekt ima viziju da taj kraj i BiH učini poznatim u svijetu po zdravom životu i okolini opredijeljenoj za razvoj ekoturizma. Na sajmu EKOBIS 2004. bilo je 250 izlagača na sto štandova iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Crne Gore, Francuske, Njemačke, Italije, Velike Britanije, Austrije i Švicarske. U 2004. godini broj učesnika se udvostručio, a broj zemalja utrostručio u odnosu na prethodnu godinu.

Očekujemo da će Sajam EKOBIS 2005. okupiti više izlagača nego lani. Dosad se prijavilo 150 učesnika, a prijave i dalje pristižu – potvrdio je predstavnik PK USK Enes Ružnić dodajući da se pripreme odvijaju po planu.

Sajamske aktivnosti obuhvaćaju izlagače s područja proizvodnje hrane i pića, organske hrane, šumarstva, drvne i papirne industrije, tekstila, građevinarstva, sredstava i sistema za prečišćavanje voda, kanalizacionih i drugih sistema, prerade i recikliranja otpada i sekundarnih sirovina, ekoturizma i pratećih djelatnosti. Poseban naglasak je stavljen na očuvanje prirodnih ljepota i čistoću rijeka Unsko-sanskog kantona. U okviru pratećih sadržaja Sajma održat će se okrugli stolovi, promocije i prezentacije firmi, proizvoda i projekata, ekološke akcije, ekološka radionica djece, sportska takmičenja, poslovni susreti, kulturno-umjetnički i sportsko-rekreativni sadržaji, izložbe i dr. Sajam EKOBIS je ujedno prilika za poslovne kontakte, razmjenu iskustava, upoznavanje najnovijih dostignuća u proizvodnji i tehnologijama, te da se spoznaju naučni trendovi i susretnu proizvođači i prerađivači s trgovcima i potrošačima.

http://www.pkusk.com.ba/ekobis.html

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.