NavMenu

Grad Banjaluka raspisao tender za uvođenje sistema javnih bicikala - Rok za dostavu ponuda 14. avgust

Izvor: eKapija Petak, 28.07.2017. 08:48
Komentari
Podeli
Banjaluka (Foto: joyfull/shutterstock.com)Banjaluka
Grad Banjaluka raspisao je javnu nabavku za izbor firme koja treba da obezbijedi opremu, bicikle i kompjuterski softver za iznajmljivanje bicikala, čime je učinjen još jedan korak ka uvođenju ove nove usluge tzv. "Bike sharing" sistem, saopšteno je iz Gradske uprave.

- Kao što je najavljeno proteklog mjeseca, Banjalučani će ubrzo biti dio evropske porodice koja promoviše zdrav način života, ekologiju i održivi razvoj kroz veću upotrebu bicikala u svakodnevnom životu. Plan je da do kraja godine uvedemo automatski sistem iznajmljivanja bicikala. U prvoj fazi biće četiri lokacije sa ukupno 30 bicikala, koje će biti opremljene odgovarajućim terminalom i sistemom za izajmljivanje i parkiranje bicikala – kazao je vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

Kako je pojasnio, "Bike sharing" će funkcionisati na način da će se prvo morati izvršiti registracija korisnika, i to putem interneta, mobilne aplikacije, direktno na terminalu ili dolaskom u prostorije Odjeljenja za saobraćaj i puteve. Nakon registracije, korisniku će biti omogućeno da iznajmi bicikl na način da dolazi na terminal, vrši svoju identifikaciju, unosi broj bicikla koji je na raspolaganju na terminalu, nakon čega sistem automatski otključava bicikl. Nakon završetka vožnje, korisnik vraća bicikl na jedan od terminala.


- U narednom periodu Odjeljenje za saobraćaj i puteve će, shodno budžetskim mogućnostima, veću pažnju posvetiti izgradnji biciklističkih staza i traka, te je naša vizija da svako veće naselje ima svoj terminal za iznajmljivanje bicikala – zaključio je Sandić.

Tender za nabavku i implementaciju sistema javnih bicikala na području grada Banje Luke je otvoren do 14. avgusta ove godine. Po okončanju procedure, usljediće implementacija ovog sistema za koji Grad planira da izdvoji 150.000 KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.