NavMenu

Prihod Deloittea porastao za 18,6 posto

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.07.2008. 09:24
Komentari
Podeli

Prihod konzultantsko-revizorske tvrtke Deloitte u fiskalnoj godini 2008. iznosio je 27,4 milijarde dolara, što je povećanje od 18,6 posto u odnosu na proteklo razdoblje. Ovo je šesta godina za redom kako se prihod Deloittea povećava po stopi većoj od 10 posto, a tvrtka je zabilježila snažan rast u svim regijama i svim vrstama usluga, saopćeno je iz ove tvrtke.

Najveći rast, od čak 26,6 posto, zabilježile su Deloitteove usluge financijskog savjetovanja, koje su u protekloj fiskalnoj godini uprihodile 2,4 milijarde dolara. Po stopi rasta slijede usluge poslovnog savjetovanja, koje su ostvarile prihod od 6,3 milijarde dolara uz rast od 22,2 posto, a zatim usluge poreznog konzaltinga s prihodom od 6 milijardi dolara i rastom od 20,4 posto. Najveći prihod, od 12,7 milijardi dolara, ostvarile su Deloitteove revizijske usluge, koje su rasle po stopi od 14,8 posto.

Regionalno gledajući, najveći porast prihoda zabilježila je Azijsko-pacifička regija, koja je s ostvarenim prihodom od 3,2 milijarde dolara zabilježila porast od čak 30,3 posto. Europa, Bliski Istok i Afrika povećale su prihod za 22,6 posto, te je on za proteklu fiskalnu godinu iznosio 11,3 milijarde dolara. Sjeverna i Južna Amerika uprihodile su 13 milijardi dolara, ostvarivši rast od 12,9 posto.

Broj stručnjaka koje zapošljava Deloitte povećao se za 15.000, pa tako, globalno gledajući, tvrtka danas zapošljava 165.000 ljudi u 140 zemalja. Tvrtke-članice na tržištima u razvoju, kao što su Brazil, Rusija, Indija i Kina, povećale su tijekom protekle tri godine broj zaposlenih za čak 90 posto. Tvrtka polaže veliko značenje ulaganju u ljudske potencijale, zbog čega je nedavno objavljeno kako će uložiti 300 milijuna dolara u izgradnju suvremenog centra za učenje i razvoj svojih zaposlenika.

Jim Quigley, predsjednik uprave Deloittea na globalnoj razini, ističe kako je ovaj uspjeh rezultat uspješne suradnje timova diljem svijeta, kao i poslovnog modela usmjerenog prema jedinstvenim zahtjevima svakog klijenta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.