NavMenu

Bjelašnica dobija podzemnu garažu sa skoro 100 mjesta - Uskoro počinju radovi vrijedni 2,5 mil KM

Izvor: Dnevni avaz Srijeda, 26.07.2017. 08:51
Komentari
Podeli
Podzemna garaža biće unutar kompleksa apartmana Srebrna lisicaPodzemna garaža biće unutar kompleksa apartmana Srebrna lisica
U krugu devet apartmana na Bjelašnici, odmah u blizini hotela Maršal i skijališta, uskoro će biti napravljena podzemna garaža sa 98 parking mjesta.

Za počekat radova čeka se još saglasnost zastupnika u Skupštini KS. Kako je za Dnevni avaz kazao načelnik općine Trnovo Ibro Berilo, gradnja na ovoj lokaciji predviđena je urbanističkim projektom Srebrna lisica. Već postoji urađen glavni projekt i izabran je izvođač za tri faze radova.

- Općina i Kanton potpisali su sporazum o finansiranju izgradnje garaže, koja će biti savremena cjelina i koja neće narušavati planinski ambijent. Na njenom vrhu će se nalaziti trg, i to na 3.000 kvadrata, koji će Općina koristiti za sajmove i promociju turizma, općinske manifestacije i kulturne događaje - rekao je Berilo.

Prema njegovim riječima, gradnja će koštati 2,5 mil KM, a vlasništvo će biti uknjiženo na Kanton i Općinu.

- Imamo izabrane izvođače za betonske radove, popločavanje, unutrašnje zanatske radove i rasvjetu. Kad se gradnja završi, odlučićemo ko će upravljati, hoće li to biti KJKP Rad, naše komunalno preduzeće Trnovo ili ćemo donijeti zajedničku odluku da prodamo garažna mjesta - kazao je Berilo.


Ukoliko zastupnici na sjednici koja će biti održana 31. jula daju zeleno svjetlo, radovi će odmah početi u avgustu i trajati tri mjeseca. Saobraćajnica do buduće garaže već je napravljena.

Premijer Elmedin Konaković rekao je da je Općina Trnovo ponudila kvalitetan i kompletan projekt za gradnju garaže.

- Garaža će biti komercijalnog karaktera, profit ćemo dijeliti srazmjerno uloženim sredstvima. Posebno je bitna onima koji na Bjelašnici kupuju apartmane da imaju riješen i problem parkiranja. U svakom slučaju, donijet će novu vrijednost Trnovu i KS - kazao je Konaković.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.