NavMenu

Uskoro novi album Rolling Stonesa

Izvor: Beta Utorak, 25.07.2017. 12:22
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / Pexels)
Gitarista legendarne britanske rok grupe Rolling Stones Keith Richards rekao je da rade na novom albumu, poslije otkrivanja slike na kojoj se vidi britanski reper Skepta u studiju sa Stonesima.

Rokeri 70-godišnjaci držali su koncerte posljednjih deset godina, ali nisu objavili novi studijski album. Oni su objavili album u decembru 2016, koji je bio obrada bluz numera Blue and Lonesome. Njihov posljednji originalni studijski album A Bigger Bang izdat je 2005. godine.

Upitan na forumu fanova na YouTube o mogućnosti izdavanja novog albuma, Keith Richards je odgovor "Da, zapravo to će biti vrlo, vrlo uskoro".

Shane Gonzales, osnivač Midnight Studiosa u Londonu je ranije ovog mjeseca otkrio preko Instagrama sliku repera Skepte sa pjevačem Stonesa Mickom Jaggerom, što je podstaklo spekulacije o njihovoj saradnji.


Keith Richards je rekao da bi novi album mogao da sadrži bluz klasike, i govorio o tome koliko su članovi benda uživali tokom snimanja albuma obrade bluza. On je rekao i da je snimanje novih dijelova dalo Stonesima podstrek.

Rolling Stonesi planiraju da održe koncerte na evropskim stadionima u septembru i oktobru.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.