NavMenu

U Banjaluci počinje festival studentskih pozorišta Kestenburg

Izvor: eKapija Utorak, 25.07.2017. 08:57
Komentari
Podeli
(Foto: Mammut Vision/shutterstock.com)
Koncertom Emira Kusturice i "No smoking orkestra" večeras će u Banjaluci biti otvoren drugi Međunarodni festival studentskih pozorišta Kestenburg, koji će trajati do 3. avgusta.

Direktor Kestenburga Aleksandar Pejaković rekao je na konferenciji za novinare da će u žiriju Festivala biti priznata ruska balerina i popularna holivudska glumica Sofija Aržakovskaja, srpska glumica Sloboda Mićalović i glumac Josip Pejaković.

- Nije bilo lako između 200 predstava izabrati 48 koje će igrati na festivalu. Ove godine biće duplo više predstava iz duplo više zemalja nego na prvom Kestenburgu 2015. godine - naveo je Pejaković.

On kaže da će festivalski program biti održavan na svim pozorišnim scenama u gradu, kao i da će svaki dan igrati šest predstava u 18.00, 20.00 i 22.00 časa.

Pejaković je istakao da se festival sastoji od Zlatne, Srebrne i Bronzane selekcije.


-U Zlatnoj se nalaze predstave iz Irana, Izraela i Češke, koje svojim kvalitetom mogu da učestvuju na svjetskim festivalima - naglasio je Pejaković.

Koncert Emira Kusturice i "No smoking orkestra" biće održan večeras u 21.00 čas u Sportskoj dvorani Borik.

Na Međunarodnom festivalu studentskih pozorišta Kestenburg, koji se održava od sutra do 3. avgusta, učestvovaće studentska pozorišta iz 15 zemalja.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.