NavMenu

Poljska kompanija Pol Mot spremna sarađivati sa firmama iz RS u proizvodnji dijelova za automobilsku industriju

Izvor: eKapija Utorak, 25.07.2017. 15:36
Komentari
Podeli
(Foto: Rob Bayer/shutterstock.com)
Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić razgovarao je u ponedjeljak, 24. jula, u Banjaluci sa poljskom privrednom delegacijom koju je predvodio predsjednik Poljsko–balkanske privredne komore i vlasnik preduzeća Pol Mot Andrzej Zarajček o mogućnosti unapređenja saradnje Republike Srpske i kompanija iz Poljske.

- Uzvratna posjeta poljske delegacije na najbolji način pokazuje njihov interes za Republiku Srpsku, čime se otvaraju mnogo veće mogućnosti za saradnju nego što je to bilo do sada - istakao je Đokić.

Ministar je rekao da je na sastanku naglašena mogućnost saradnje poljske kompanije Pol Mot sa većim brojem subjekata iz Republike Srpske kroz proizvodnju komponenti za ovu poljsku kompaniju, kao što su razni odlivci i otkivci koje bi mogao da proizvodi Livar Jelšingrad iz Banjaluke.

U narednom periodu predstavnici kompanije Pol Mot će voditi konkretne razgovore sa preduzećima koja su bila uključena u proizvodnju elektromobila koristeći dokumentaciju i tehnologiju koje su ranije usvojili.

Poljski privrednici su iskazali spremnost za razgovore o određenim oblicima kooperacije pri izradi dijelova za autobuse na električni pogon i njihovog korišćenja u saobraćajnim preduzećima u Republici Srpskoj.


Članovi delegacije su pokazali interes i za ulazak u određene oblike saradnje sa preduzećima iz Srpske za proizvodnju sistema za navodnjavanje koji bi bili korišćeni kako na prostoru Republike Srpske, tako i na tržištima Afrike gdje su poljske kompanije već prisutne.

- Prostor za saradnju postoji i kroz razvijanje kooperacije za proizvodnju poljoprivredne mehanizacije i poljoprivredne opreme, kao i njihov plasman na ino-tržištima - istakli su predstavnici kompanije Pol Mot.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.