NavMenu

Ministar prometa BiH traži od Turske izjašnjenje o modelu finansiranja puta Sarajevo-Beograd

Izvor: Capital Nedjelja, 23.07.2017. 16:42
Komentari
Podeli
(Foto: Stockr/shuttersdtock.com)
Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara BiH Ismir Jusko uputio je pismo turskom ministru ekonomije Nihatu Zejbekčiju u kojem traži da mu bude odgovoreno "na koji način Turska namjerava da podrži gradnju brzog puta od Sarajeva do Beograda", prenosi Capital pozivajući se na Dnevni avaz.

- Od odgovora na ovo pitanje u velikoj mjeri zavisi i određivanje konačne rute, stoga Vas molim da nas informišete, prvenstveno, o finansijskom okviru i načinu podrške, ali i drugim važnim detaljima ovog projekta koji određuju njegovu realizaciju - ističe Jusko u pismu u kojem se Zejbekčiju obratio kao inicijatoru izgradnje puta Sarajevo – Beograd.

Jusko je pismo Zejbekčiju poslao nakon posljednjeg sastanka sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Neđom Trninićem i ministrom saobraćaja i komunikacija Federacije BiH (FBiH) Denisom Lasićem na kojem je dogovoreno da na naredni sastanak o gradnji puta Sarajevo –Beograd budu obavezno pozvani predsjedavajuži Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i predsjednici Vlada Republike Srpske i FBiH Željka Cvijanović i Fadil Novalić.


U pismu se navodi da su tokom sastanka sa Trninićem i Lasićem i njihovim saradnicima u Sarajevu definisana tri prijedloga moguće trase brzog puta Sarajevo – Beograd, ali da je nemoguće bilo šta raditi dok ne bude utvrđen finansijski okvir.

- Dvije rute preferiraju da spojna tačka između BiH i Srbije bude u Vardištu kod Višegrada, a treća ruta predviđa da se Sarajevo i Beograd spoje preko Tuzle i Bijeljine - napisao je Jusko.

Nakon što dobije odgovor od Zejbekčija, Jusko će o tome obavijestiti Zvizdića, Cvijanovićevu, Novalića, Trninića i Lasića.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.