NavMenu

Ljetna praksa u Sparkasse banci za najuspješnije polaznike Studenstske poslovne akademije

Izvor: eKapija Četvrtak, 20.07.2017. 15:39
Komentari
Podeli
Danas je u Sarajevu završena Studentska poslovna akademija, jedinstven projekat usmjeren na poboljšavanje vještina mladih na tržištu rada, koju su organizirali Inkubator društvenih inovacija Munja, Sparkasse Bank BiH i Hocu.ba.

Specijalna trodnevna obuka o poslovnim vještinama uz timski praktični rad na kreativnom zadatku je kulminirala proglašenjem pobjednika timskog zadatka, i to tri tima najboljih polaznika Akademije, ukupno devet mladih, dobili su mogućnost obavljanja ljetne prakse u Sparkasse Bank. Nagrađeni studenti su: Dejana Samardžić i Miljana Timotija iz Bijeljine, Emir Merušić iz Fojnice, Naida Golub iz Zenice Aiša Hadžić iz Sarajeva, Amra Musija iz Visokog, Jelena Maksimović iz Banjaluke, Ina Huseinović iz Zvornika i Neira Karavdić iz Banovića.

Akademija je vrhunac aktivnosti novog i jedinstvenog programa za razvoj poslovnih vještina studenata u BiH usmjerenih ka poboljšanju njihovih potencijala i lakšeg snalaženja na modernom tržištu rada.

- Od kraja maja do početka juna, Uvodni orijentacijski SPA seminari održani su u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru, Bijeljini i Tuzli uz učešće 466 studenata raznih fakulteta. Pored uvodne edukacije studenti su dobili i izuzetno korisni SPA vodič sa preko 100 konkretnih programa i kontakata za razvoj poslovnih vještina - rekao je Jan Zlatan Kulenović voditelj projekta Munja.


Kako je saopšteno iz Sparkasse banke, finalna SPA Akademija okupila je 24 najaktivnijih studenata koji su kroz timski rad, kreativni zadatak i niz radionica i diskusija koje vode menadžeri i djelatnici Sparkasse Banke unaprijedili poslovne vještine od velike važnosti za dalji razvoj karijere mladih i njihovo pozicioniranje na tržištu rada.

- Sparkasse Bank BiH je prepoznala vrijednost ulaganja u mlade i njihovog razvoja u skladu sa potrebama modernog tržišta i zadovoljstvo nam je što smo mogli biti dio ovog projekta.Tokom akademije, naši stručnjaci ponudili su polaznicima praktične savjete i vještine iz oblasti bankarskog sektora - izjavio je direktor segmenta prodaje Sparkasse banke Hasan Hasić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.