NavMenu

Nova Nextbike stanica otvorena u Sarajevu

Izvor: Klix Utorak, 18.07.2017. 11:24
Komentari
Podeli
(Foto: paul prescott/shutterstock.com)
U Sarajevu je u ponedjeljak, 17. jula, otvorena još jedna Nextbike stanica i to na Trgu Oslobođenja-Alija Izetbegović (ispred Ekonomskog fakulteta), na području općine Stari Grad.

Otvaranje devete po redu Nextbike stanice u Sarajevu omogućili su Općina Stari Grad i Addiko Bank.

- Addiko banka posebnu pažnju posvećuje mladima. Ušli smo u Nextbike projekat u Sarajevu i Tuzli sa željom da omogućimo mladima, ali i ostalim građanima zdraviji način prijevoza te kvalitetnije životne uslove kroz efekte ovog projekta - izjavio je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko banke.

Nakon nedavnog uspostavljanja sistema u Tuzli, Nextbike tim se nastavlja fokusirati na širenje mreže bicikala u Sarajevu, ali i na pregovaranje sa drugim gradovima u BiH, saopćili su. Prema riječima menadžera projekta Ahmeda Ćerimovića, na Nextbike adresu stalno stižu upiti građana, ali i nekih gradskih institucija u vezi sa povećavanjem broja gradskih bicikala i širenjem Nextbike mreže.

Prva sarajevska općina koja je odlučila sufinansirati implementaciju jedne Nextbike stanice je upravo Općina Stari Grad.


- Zbog turista, studenata, ali i svih građana koji žive ovdje ili posjećuju Stari Grad odlučili smo da finansijski podržimo ovaj projekat. Vjerujemo da će svi građani i turisti u punom kapacitetu koristiti ovaj vid prevoza - istakli su u općinskom Sektoru za lokalni razvoj, posredstvom kojeg je i ostvarena saradnja s Nextbike BiH.

Ukupna vrijednost ove Nextbike stanice iznosi 32.837 KM, a njena implementacija je pomognuta subvencijom Općine Stari Grad u iznosu 7.000 KM, dok su ostatak novca osigurali Addiko Bank i Nextbike BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.