Izvor: Klix | Petak, 14.07.2017.| 08:38
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kineska kompanija CRRC Urban Traffic Kft želi investirati u saobraćajnu infrastrukturu u FBiH

(Foto: ArtShotPhoto/shutterstock..com )
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić sastao se sinoć u sjedištu uprave ASA Prevent grupacije u Sarajevu sa delegacijom kineske kompanije CRRC Urban Traffic Kft koja je izrazila želju za investiranje u željeznice i puteve u Bosni i Hercegovini.

Tokom sastanka razgovaralo se o detaljima infrastrukturnih projekata i modalitetima buduće saradnje.

- Cijenimo doprinos ASA Prevent grupacije privlačenju novih investicija u našu zemlju. Ulaganja u infrastrukturu nalaze se u vrhu naših prioriteta i svjesni smo da je dobra putna i željeznička komunikacija preduslov ekonomskog napretka Federacije - istakao je Novalić.

Organizator posjete CRRC Urban Traffic Kft u BiH je ASA Prevent grupacija na čelu sa Nijazom Hastorom koji je tom prilikom izjavio da na ovaj način želi dodatno doprinijeti razvoju privrede BiH i privlačenju novih investicija.

Sastanku su prisustvovali Nijaz Hastor i Kenan Hastor, vlasnici ASA Prevent grupacije, kao i član Nadzornog odbora Almir Jazvin. Delegaciju CRRC Urban Traffic Kft činili su pomoćnik generalnog menadžera Lin Lin, predsjednik uprave Gu Yifeng i pomoćnik direktora Ni Huanjun.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.