NavMenu

Usluge Evropske mreže preduzetništva koristi 70 zemalja - Kakve mogućnosti nudi za privrednike iz RS

Izvor: RTRS Četvrtak, 13.07.2017. 11:38
Komentari
Podeli
(Foto: Image Team/shutterstock.com)
Evropska mreža preduzetništva Republike Srpske (EUNORS) omogućava privrednicima, prije svega malim i srednjim preduzećima, lakše i brže uvezivanje na evropskom tržištu.

Koje sve olakšice ova mreža pruža i kako zainteresovani preduzetnici mogu da ih iskoriste, objašnjeno je na prezentaciji u Trebinju.

Riječ je o projektu koji zainteresovanim preduzetnicima treba da pomogne u jačanju konkurentnosti, i olakša i ubrza poslovno povezivanje, jer se usluge mreže koriste u ukupno 70 zemalja.

- Osnovne prednosti su lakše ostavrivanje saradnje, na primjer putem predtstavljanja besplatnog poslovnog profila na portalu - kazao je Dejan Šešlija, viši stručni saradnik u Republičkoj agenciji za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS).

Na prezentaciji u Trebinju sa prednostima koje Evropska mreža preduzetništva pruža, upoznali su se predstavnici nekoliko firmi iz hercegovačke regije.

- Mi smo pozvali one za koje smo pretpostavili da bi im ovakvo uvezivanje koristilo - dodao je direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Trebinje Dražen Bošković.


Pojedini su već zainteresovani da iskoriste mogućnosti i poslovnu podršku koju mogu dobiti na ovaj način.

- To je jedna koristan alat. Mi smo zainteresovani za tržište regije i upravo na taj način ćemo lakše pristupiti - istakao je direktor preduzeća Herceg med Trebinje Zoran Јakšić.

U Evropsku mrežu preduzetništva Republike Srpske uvezani su Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, Privredna komora, univerziteti u Istočnom Sarajevu i Banjaluci i Inovacioni centar iz Banjaluke.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.