NavMenu

Ustavni sud BiH zabranio naplatu potraživanja od Alumine

Izvor: Capital Utorak, 11.07.2017. 15:49
Komentari
Podeli
Ustavni sud BiH zabranio Osnovnom sudu u Zvorniku da sprovodi postupak izvršenja, koje Pavgord vodi protiv Alumine.

Ova odluka je stupila na snagu odmah, te se postupak u pogledu bilo kakve naplate na pokretnim, nepokretnim stvarima ili novčanim sredstvima, protiv Alumine ne može sprovoditi.

Ustavni sud BiH je ovu odluku donio po apelaciji Alumine kojom se traži poništaj odluka Osnovnog suda u Zvorniku i Okružnog suda u Bijeljini, po osnovu kojih je Pavgord, uveden u izvršni postupak umjesto Ukio banke.

Alumina je i ranije isticala da je Osnovni sud u Zvorniku u ovom izvršenju donosio teško razumljive odluke, među kojima je i odluka kojom se Pavgord uvodi u ovo izvršenje iako je u ranijem toku postupku ovo bilo pravnosnažno zabranjeno.

Advokat kompanije Alumina, Vladimir Milošević, rekao je danas da nema sumnje da je Ustavni sud BiH uvidio opasnost od nastavka izvršenja koje je vodio Pavgord protiv Alumine, te je u tom pogledu, a po našem prijedlogu i sam intervenisao i donio ovu privremenu mjeru zabrane.


- Sve dok Ustavni sud BiH ne odluči konačno o apelaciji Alumine kojom se traži poništaj odluka kojima je Pavgord uveden u ovaj izvršni postupak, Sud u Zvorniku neće biti u mogućnosti da sprovodi ovo izvršenje - kaže advokat Milošević.

U menadžmentu Alumine ističu da ova odluka Ustavnog suda BiH ima značajan efekat na poslovanje fabrike, te da kupci i dobavljači, kao i banke mogu biti sigurni u kredibilitet kompanije.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.