NavMenu

A2A ponudila akcije Elektroprivrede Vladi Crne Gore

Izvor: RTCG Srijeda, 05.07.2017. 09:52
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock.com)
Kompanija A2A ponudila je u ponedjeljak (3. jula 2017. godine) crnogorskoj Vladi "put opciju" u vezi sa Elektroprivredom (EPCG), koja podrazumijeva izlazak italijanskog partnera iz tog elektroenergetskog preduzeća.

U saopštenju objavljenom na sajtu A2A navodi se da je italijanska kompanija ponudila Vladi "put opciju" koja je predviđena akcionarskim ugovorom od 29. avgusta 2016. godine, sa izmjenama od 29. marta ove godine, a u vezi sa upravljanjem EPCG.

- Put opcija predviđa prodaju svih akcija A2A u EPCG za 250 mil EUR, u sedam godišnjih rata, počev od 1. maja 2018. godine - navodi se u saopštenju.

Akcionarskim ugovorom je, između ostalog, definisano da država može, po pravu preče kupovine, da otkupi udio A2A za 250 mil EUR u sedam godišnjih rata. A2A je 2009. godine za udio u EPCG platila 436 mil EUR, odnosno 8,4 EUR po dionici.

Novi akcionarski ugovor između Crne Gore i A2A potpisan je krajem avgusta 2016. i bio je na snazi do kraja prošle godine, da bi početkom marta ove godine parlament usvojio Aneks tog ugovora.

Aneksom je kompaniji A2A data konačna prilika da se izjasni o namjeri i daljem upravljanju u elektroenergetskoj kompaniji. Aneks ugovora je važio šest mjeseci, odnosno do 30. juna 2017.

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić ranije je saopštila da se sa kompanijom A2A razgovara o detaljima izlaska iz EPCG.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.