NavMenu

Prestižne nagrade Red Dot Design Awards za rješenja firme AluKoenigStahl

Izvor: eKapija Utorak, 04.07.2017. 10:40
Komentari
Podeli
Firma AluKoenigStahl dobila je dvije najprestižnije nagrade za dizajn Red Dot Awards 2017, i to za sistem za vrata Schueco ADS 90.SI SimplySmart Design Edition sa DCS Touch Displayom, kao za i sistem za provjetravanje Schueco VentoLife sa Red Dot Award za izvrstan dizajn.

Sistem za vrata ADS 90.SI SimplySmart Design Edition (Aluminium Door System sa 90 mm dubine) ostvaruje toplotnu izolaciju na nivou pasivne kuće i zadovoljava najveće zahtjeve estetike i funkcionalnosti. Elegantna kućna vrata karakteriše osvjetljena ručka koja je profilno-integrisana u krilo vrata. Za kontrolu pristupa i komunikaciju moguće je ugraditi Schueco DCS Touch Display, koja je integrisana u ravni sa površinom profila vrata, sa jednostavnim načinom upotrebe.

U prozor integrisani sistem za provjetravanje Schueco VentoLife sadarži višestepeni filter za čiščenje zraka od prljavih čestica. U recirkulaciji se zrak u prostoru toliko efektivno pročisti, da nijedan dodatni uređaj za pročiščavanje nije potreban. Krilca na uređaju omogućavaju, putem senzora, priliv vanjskog zraka po potrebi. Ugrađeni display sa LED-Gap svjetlom informiše o aktuelnom stanju klime u sobi.

Fasadni sistem Schueco FWS 60 CV HD sa TipTronic osvojio "Red Dot: Best of the Best 2017"

Fasadni sistem FWS 60 CV HD (Concealed Vent, Heavy Duty) spaja filigransku optiku sa visokom funkcionalnošču i optimalnom toplotnom izolacijom. Elementi otvora i fiksna polja se, sa vizuelnom širinom od samo 60 mm, ne razlikuju spolja.


Maksimalnu transparentnost fasade omogućava sistem sa visokopodignutim krilom do visine od 3,20 m. Statički napredni elementi kao i sloboda pozicioniranja gornjih i donjih svjetlarnika omogućavaju veliki manevar u uređivanju. Automatsko upravljanje provjetravanjem moguće je ugraditi u profil sa okovom Schueco Tip Tronic.

AluKoenigStahl posluje i u Sarajevu, a više o novostima iz ove globalne kompanije možete pogledati na linku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.