NavMenu

Uručene nagrade Kristalna prizma - Hypo banka najuspješnija banka u BiH

Izvor: eKapija Utorak, 08.07.2008. 16:19
Komentari
Podeli

Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. uručena je nagrada Kristalna prizma za najuspješniju banku u 2007. godini, u sklopu projekta godišnjeg rangiranja najuspješnijih banaka, MKO, osiguravajućih društava kao i menadžera iz ova tri segmenta financijskog poslovanja. Izdavačka i konzultantska kuća „Revicon“ i regionalni poslovni magazin „Prizma`` već 7 godina zaredom rangiraju banke na osnovu poslovnih rezultata ostvarenih u protekloj godini. Kristalna prizma je jedna u nizu nagrada i priznanja koje je Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. dobila za svoj rad u protekloj godini, navodi se u saopćenju.

Na svečanosti održanoj u kongresnoj dvorani hotela Holiday Inn u Sarajevu, nagradu je preuzeo predsjednik Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank d.d., Petar Jurčić, koji je prošle godine dobio priznanje za najuspješnijeg bankarskog menadžera u BiH. Kristalnu prizmu Jurčiću je uručio Kemal Kozarić, guverner CBBiH.

"Ovakve vrste strukovnih nagrada su izuzetno motivirajuće, jer je prije svega riječ o priznanju za obavljeni posao koji nije vezan samo za djelatnost u kojoj se radi, već pokazuje da i šira zajednica prati i cijeni uspješne tvrtke. Nagrada je prvenstveno još jedan poticaj financijskim institucijama da ustraju u svojim vizijama i radu, na dobrobit društva kao cjeline u kojoj tvrtka posluje i čiji je dio," naglasio je Jurčić prilikom preuzimanja Kristalne prizme.

U kategoriji osiguravajućih društava, nagrada je dodijeljena Sarajevo osiguranju d.d.

Od ove godine, prepoznajući značaj MKO na financijskom, točnije kreditnom tržištu BiH, dodjeljuje se i nagrada za najuspješniju mikrokreditnu organizaciju, a to je u 2007. Mikrofin. Menadžer godine u bankarskom sektoru je Berislav Kutle (UniCredit Bank), u sektoru osiguranja Željko Pervan (Bosna Sunce osiguranje) i najmenadžer iz oblasti MKO je Senad Sinanović (MKF Partner).

Prije same dodjele priznanja organiziran je okrugli stol na temu „Banke, osiguravajuća društva i MKO na financijskom tržištu BiH - stanje i perspektive.“

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Derventa umjesto Prnjavora - Njemački div pokreće proizvodnju početkom naredne godine, u planu zapošljavanje do 1.000 ljudi

Njemačka kompanija Mubea, jedan od svjetskih lidera u proizvodnji komponenti za automobilsku industriju, priprema pokretanje proizvodnje u Bosni i Hercegovini, tačnije u Derventi. Ovu informaciju je ekskluzivno za BiznisInfo.ba potvrdio Christian Carius, direktor korporativnog razvoja i poslova s vladom u ovom njemačkom gigantu. Podsjećanja radi, riječ o je kompaniji za koju se ranije govorilo da će otvoriti proizvodni pogon u Prnjavoru.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.