NavMenu

Vlada FBiH izdvaja milion maraka za razvoj poslovnih zona - Biće otvoreno 17 firmi i zaposleno 200 ljudi

Izvor: Klix Nedjelja, 02.07.2017. 19:28
Komentari
Podeli
(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
U Vladi FBiH u petak, 30. juna, je potpisan ugovor o dodjeli grantova za razvoj poduzetničkih zona na području FBiH. Visina sredstava za sedam općina i gradova FBiH iznosi milion maraka koje će biti uložene u otvaranje novih firmi i radnih mjesta.

Kako je izjavio federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić koji je u ime Vlade FBiH potpisao ugovor s načelnicima sedam općina i gradova iz FBiH, sredstva su dodijeljena na osnovu javnih poziva na koja se prijavilo 39 općina i gradova.


- Izabrano je sedam prvoplasiranih koji će dobiti iznosi između 75.000 KM do 150.000 KM, ovisno od projekta koji su naveli u aplikaciji. Drago mi je što će posljedica ovoga biti 17 novih poslovnih subjekata koji će ući u ove poslovne zone i biti zaposleno nova 202 radnika. Ovaj projekat radimo svake godine - rekao je Zukić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.