Izvor: eKapija | Petak, 30.06.2017.| 10:01
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Afrički privrednici stižu u Beograd - Veliki poslovni forum na jesen 2017.

(Foto: Edhar/shutterstock.com)
Više od stotinu privrednika Južnoafričke Republike i drugih zemalja Podsaharske Afrike na jesen će u Beogradu učestvovati na velikom srpsko-afričkom poslovnom forumu sa kompanijama iz Srbije i regiona Zapadnog Balkana, saopštila je u četvrtak Privedna komora Srbije (PKS).

Forum će iskoristiti za uspostavljanje kontakata i razgovore o konkretnim poslovnim aranžmanima, što će, prema riječima predsjednika PKS Marka Čadeža koji boravi u Johanesburgu, "proizvođačima iz Srbije, ali i cijelog regiona otvoriti još jedna vrata za veći izvoz na ogromno i pretežno uvozno zavisno tržište Podsaharske Afrike koja obuhvata 49 zemalja sa milijardu stanovnika".

Istovremeno, afričkim privrednicima otvara se mogućnost da preko Srbije kao distributivnog centra plasiraju proizvode na tržišta EU, Rusije i drugih zemalja Zajednice nezavisnih država.

Održavanje foruma podržali su vlada i predsjednik Južnoafričke Republike Jakob Zuma koji je razgovarao sa Čadežom o mogućnostima za jačanje ekonomskih veza Srbije i Južnoafričke Republike, ali i cijele Podsaharske Afrike.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.