Izvor: Glas Srpske | Utorak, 27.06.2017.| 09:02
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Trebinjski med, sirevi i vina na jednom mjestu - U Dučićevoj ulici uskoro Hercegovačka kuća

(Foto: Africa Studio/shutterstock.com)
Kozji i kravlji sirevi, čajevi, sirupi od divljeg nara, zove, kadulje, sušeno voće te nadaleko poznati med i vrhunska vina, o čemu svjedoči i mnoštvo priznanja na svjetskim sajmovima, krasiće uskoro Hercegovačku kuću u Trebinju.

Riječ je o objektu u kojem će biti promovisani i prodavani svi najbolji tradicionalni hercegovački proizvodi, a nalaziće se na atraktivnoj lokaciji u Dučićevoj ulici, gdje je u toku adaptacija oko 60 m2 prostora za ovu namjenu.

Hercegovačkom kućom upravljaće Agrarni fond Trebinje, a biće na usluzi svim poljoprivrednicima iz ovog grada. Oni će ovdje turistima, ali i sugrađanima, moći da ponude svoje proizvode i prerađevine. Prodavci će moći da trguju i kada trebinjska pijaca ne bude radila, što im je do sada predstavljalo veliki problem.

- U Hercegovačkoj kući će se naći svi tradicionalni proizvodi, od sira, meda, vina do prerađevina od ljekovitog bilja. Želimo da turistima, kojih je sve više u našem gradu, bude sve dostupno na jednom mjestu. Za vrijeme turističke sezone radiće cjelodnevno. Do sada je pijaca radila samo do 14 časova, pa turisti u drugim dijelovima dana nisu imali priliku da pazare naše proizvode - kazao je direktor Agrarnog fonda Veselin Dutina.

On je rekao da je ideja Agrarnog fonda dobila podršku Gradske uprave Trebinje, što je i omogućilo da se krene u njenu realizaciju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.