NavMenu

RS intenzivno pregovara o reprogramu javnog duga

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 26.06.2017. 15:50
Komentari
Podeli
(Foto: wutzkohphoto/shutterstock.com)
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio je da se pregovora o reprogramu duga RS, ali nije precizirao s kojim finansijskim institucijama, javila je Fena, prenosi portal BiznisInfo.

I ministar finansija RS Zoran Tegeltija je prošle sedmice kazao da Vlada RS vodi intenzivne pregovore oko restrukturiranja javnog duga.

Cilj je prepakovati jedan dio zaduženja RS, koji ima kraći period otplate, te dio kredita lokalnih zajednica.

- Iznos o kojem je proljetos na Jahorina biznis forumu govorio predsjednik RS Milorad Dodik je mnogo veći i on se ne može obezbijediti na domaćem finansijskom tržištu. O tome se vrlo intenzivno pregovara i imamo načelne dogovore sa stanovišta rokova i iznosa. Nama je poteškoća što RS ima ograničenja sa stanovišta izlaženja na međunarodno finansijsko tržište - rekao je Tegeltija.


U opoziciji u RS smatraju da je to trebalo uraditi i prije nekoliko godina, kako bi se na taj način smanjile velike rate koje se iz budžeta moraju platiti za otplatu kredita, a oslobodila bi se sredstva za druge potrebe, prenio je BiznisInfo.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.