NavMenu

Građevina i energetika mogu privući velike investicije - BiH treba bolji poslovni ambijent i poresku reformu

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.06.2017. 15:41
Komentari
Podeli
Bosna i Hercegovina ima trend opadanja stranih investicija, jer investitori idu tamo gdje imaju najbolju oplodnju kapitala, ocjenjuju iz firme Polimac Company.

Za pokretanje značajnijeg investicionog ciklusa i unapređenje stranih investicija u BiH potrebno je unaprijediti prije svega poslovni ambijent, a samim tim i imidž zemlje. Bez navedenog, kažu, nećemo biti u situaciji doseći nivo investicija koji bi bilježio značajan ekonomski razvoj zemlje i zapošljavanje.

BiH pruža širok izbor investicijskih mogućnosti u različitim sektorima, a istovremeno imamo i veliku ponudu veoma jeftinog proizvodno-poslovnog prostora, prihvatljive troškove poslovanja, raspoloživost radne snage po povoljnim cijenama, uz postojeće poticaje vezane za investitore i izvoz, a sve bi to moglo biti interesantno investitorima.

- Sektori građevine i energetike veoma su atraktivni za svakog ulagača. Optimizam leži i u činjenici da imamo strateške infrastrukturne projekte koji mogu privući značajna sredstva, kao i privatizacija više strateških preduzeća - navodi Mehmed Polimac, generalni direktor međunarodne konsultantske kuće Polimac Company.

Polimac ističe da jedna od neophodnih promjena je i nužna poreska reforma odnosno izmjene politika u poreskim opterećenjima rada. Polimac dodaje da se na ovaj način šalje i poruka o političkoj stabilnosti regiona, nepostojanju administrativnih barijera i prepreka, te prohodnosti ideja i kapitala u regiji.


Ukoliko se nešto bitno ne promijeni u administrativnim i zakonskim procedurama da bi se olakšala strana ulaganja u BiH, ništa se bitnije neće promijeniti na ovom polju, a BiH će i dalje zaostajati za zemljama u regionu kada su strane investicije u pitanju.

Moramo ponuditi najbolje u okruženju, biti bolji od ostalih država i davati bolje benefite investitorima za bolje sutra, poručuju iz kompanije Polimac.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.