Izvor: eKapija | Nedjelja, 18.06.2017.| 12:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

TTU Energetik udvostručuje broj radnika

(Foto: bogdanhoda/shutterstock.com)
Firma TTU Energetik zvanično je počela da radi krajem marta s 53 radnika, a samo tri mjeseca kasnije broj radnika će biti udvostručen.

- Do kraja juna planiramo zapošljavenje novih radnika. Još ne znamo tačno koliko, ali bit će ih između 20 i 30 - potvrdio je za Faktor Almir Zulić, direktor TTU Energetika.

Firma sada ima 84 zaposlena, a s novih 20-ak radnika broj zaposlenih će biti oko 110.

- Naš plan za 2017. godinu bio je da broj zaposlenih bude 120. Vrlo brzo ćemo veći dio tog plana i ispuniti - kaže pravnik Ibrahim Aljić iz TTU Energetika.

Novo zapošljavanje u ovoj firmi, koja se predstavila i na sajmu Energa nedavno održanom u Sarajevu, zahtijeva tržište, odnosno obim posla. TTU Energetik od početka rada potpisao je dva velika ugovora teška 1,6 i 4 mi KM. Prvim ugovorom su se obavezali na izgradnju 24 grabuljasta transportera za potrebe rudnika Zenica, Breza i Kakanj, a drugim na izgradnju 16 trakastih transportera za rudnike Zenica, Breza i Abid Lolić iz Nove Bile.

- Poštujemo sve rokove i već je završeno devet, od naručena 24 grabuljasta transportera. Pored dva velika ugovora, potpisali smo i nekoliko manjih, prije svega sa Elektroprivredom BiH, a upita za nove projekte imamo mnogo. Da bi realizirali sve ponude koje imamo treba nam još radnika - pojašnjava Ibrahim Aljić.

Novi model oproban na TTU Energetiku, da moćne državne kompanije ulažu u prijeratne gigante, očito je jako dobar.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.