Izvor: Indikator | Nedjelja, 18.06.2017.| 12:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Prevent od marta 2018. počinje isporuku 1.000 presvlaka dnevno za Ford Focus - Posao za oko 500 ljudi

Adnan Smailbegović, član Nadzornog odbora ASA Preventa, potvrdio je informaciju o velikom poslovnom aranžmanu koji je sarajevska firma sklopila s atomobilskim gigantom Fordom.

- Riječ je zapravo o ranije sklopljenom dugoročnom ugovoru za koji se upravo pripremamo jer se radi o velikom poslu. Ugovorili smo isporuku 1.000 platnenih automobilskih presvlaka dnevno za Ford Focus. I ranije smo radili s Fordom, ali ne za tu vrstu automobila, i ne u tako velikom obimu - rekao je Smailbegović za Slobodnu Bosnu.

Platno za autopresvlake proizvodit će se u Preventovom pogonu u Visokom, a Smalibegović kaže da će Prevent uposliti još nekoliko stotina radnika koji će prethodno proći neophodnu obuku.

- Oni će biti uposleni u postrojenjima šivaone Preventa u Goruši, no prethodno će svi novouposleni radnici proći neophodnu edukaciju. Još nismo utvrdili tačan broj radnika koje namjeravamo zaposliti, ali mogu reći da se broj kreće u rasponu od 300 do 500 radnika, što zavisi od obima drugih poslova koje smo ranije ugovorii i koje ćemo tek ugovoriti - rekao je Smailbegović, uz napomenu da će isporuka 1.000 autopresvlaka dnevno početi od marta naredne godine i trajati do marta 2024. godine, uz mogućnost da se ugovor produži.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.