NavMenu

Credo Invest počeo gradnju MHE Preliv u Čajniču - Najavljeno ulaganje u još dvije elektrane

Izvor: eKapija Četvrtak, 15.06.2017. 15:52
Komentari
Podeli
(Foto: shuttestock.com)
U Čajniču je juče, 14. juna, počela izgradnja mini hidrocentrale Preliv na rijeci Vrelo ukupne vrijednosti oko 1,2 mil KM, prenosi portal Energetika.ba.

Početak izgradnje ozvaničili su načelnik Opštine Čajniče Goran Karadžić, vlasnik kompanije Credo Invest iz Banjaluke Daniel Dobrota i ambasador Slovačke u BiH Јan Pšenica.

Karadžić je rekao da bi hidrocentrala trebalo da bude puštena u rad do kraja 2017. i da će opština ostvariti dobit od 3,5%, koliko je dogovoreno sa investitorom.

- Za izgradnju mini hidrocentrale biće angažovani ljudi sa područja opštine, a kada bude puštena u rad, biće zaposlen jedan čovjek - naveo je Karadžić.


On je istakao da je investitor uzeo u koncesiju i dio rijeke Јanjine, gdje je planirana izgradnja još dvije mini hidrocentrale.

Vlasnik kompanije Credo Invest Daniel Dobrota rekao je da je nominalna snaga mini hidrocentrale 249 kilovata.

- Hidrocentrala će biti izgrađena na 80%o trase stare hidrocentrale - istakao je Dobrota i dodao da je priča o njenoj izgradnji počela još 2013. godine.Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.06.2024.  |  Građevina, Finansije

Poreska uprava RS kupuje zvorničku Mehaniku?

Pravobranilaštvo Republike Srpske dalo je preporuku da Vlada Srpske preko Poreske uprave kupi zvorničku Mehaniku, kćerku firmu Fabrike glinice Birač u stečaju Podsjećamo, cjelokupna imovine Mehanike (zemljište, objekti, oprema i zalihe) na prvoj licitaciji prije tri mjeseca bila je ponuđena na prodaju za 14,19 mil KM. Nakon što na tri licitacije i pored snižavanja prodajne cijene nije stigla nijedna ponuda, četvrta licitacija po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.