NavMenu

Vitezit na putu oporavka - Proizvodnja eksploziva povećana za 120%

Izvor: eKapija Četvrtak, 08.06.2017. 15:45
Komentari
Podeli
(Foto: PathomP/shutterstock.com)
Preduzeće Vitezit prošle godine je doživjelo preporod i drastično povećanje proizvodnje, a sada su se stekli uslovi da se plate radnicima povećaju za 20%, prenosi BiznisInfo.

Miroslav Puljić, direktor kompanije koja se bavi proizvodnjom privrednih eksploziva, kaže da je, kada je došao na funkciju krajem 2015, proizvodnja bila obustavljena.

– Vlada FBiH u 2016. dala nam je jedan manji kredit kako bi se mogla nastaviti proizvodnja. Novac je iskorišten namjenski u sirovine, tako da je na kraju u 2016. godini, u odnosu na godinu prije, došlo do povećanja proizvodnje za 120% - istaknuo je Puljić za Vitez.info.

Ovo preduzeće 2016. godinu završilo je s prihodom od oko 5,5 mil KM, što je tri puta više nego u 2015. godini, kada je zabilježen prihod od 1,7 mil KM.

Intencija i plan je u 2017. godini ostvariti prihod od oko 8 mil KM, čime bi Vitezit nakon dugo godina poslovao pozitivno.

Plan za 2017. zasniva se na pokretanju dodatnih pogona, zapošljavanju, povećanju proizvodnje, kao i širenju izvozničke mreže.

– Težili smo ka uvećanju plaća, potajno sam se nadao, ali ni sam nisam vjerovao da ćemo uspjeti u našem naumu. S ponosom mogu ustvrditi kako smo od maja ove godine svim radnicima u proizvodnji linearno uvećali plaće za 20%. Nakon što smo od početka 2017. godine uspjeli započeti s plaćanjem doprinosa za naše djelatnike, ponosan sam što mogu potvrditi kako smo uspjeli uvećati i plaće, i to djelatnicima u proizvodnji - rekao je Puljić.


Kazao je da kompanija, usprkos činjenici da je na dugom putu oporavka, nastoji učiniti svoje uposlenike zadovoljnim, a istovremeno biti i društveno odgovorna. Vitezit, kako ističke, živi od proizvodnje i ovim su željeli pokazati kako cijene sve ono što su radnici u proizvodnji dali za poduzeće, za čije sve bolje poslovanje upravo oni imaju velike zasluge.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.