NavMenu

Banjaluka želi da uvede Nextbike

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 07.06.2017. 08:35
Komentari
Podeli
Primjer iz Sarajeva (Foto: facebook.com/Nextbike.ba)Primjer iz Sarajeva
Grad Banjaluka že­li da uve­de Nextbi­ke sis­tem ja­vnih bi­ci­ka­la, re­če­no je na sas­tan­ku pred­sta­vni­ka Grads­ke upra­ve, Nextbi­ke kom­pa­ni­je iz Za­gre­ba i Sa­ra­je­va i pred­sta­vni­ka Cen­tra za ži­vo­tnu sre­di­nu.

- Sve ve­će gu­žve u sa­bra­ća­ju, pre­pu­ni par­king pros­to­ri, za­ga­đe­nje vaz­du­ha, pro­ble­mi su s ko­jim se bo­re svi gra­do­vi i ur­ba­ne sre­di­ne, pa ta­ko i Ba­njalu­ka - is­ta­kao je Ti­ho­mir Da­kić, ko­or­di­na­tor pro­gra­ma "Tran­sport" iz Cen­tra za ži­vo­tnu sre­di­nu.

Kre­ši­mir Dvor­ski, di­re­ktor Nextbi­kea za Hrvat­sku, po­ja­snio je da su pre­dnos­ti tog sis­te­ma pri­je sve­ga što je Nextbi­ke naj­ras­pros­tra­nje­ni­ji bi­ke-sha­ring sis­tem u svi­je­tu u vi­še od 120 gra­do­va i 25 ze­ma­lja.


- Ba­njalu­ka ima svo­ju bi­ci­klis­ti­čku is­to­ri­ju i ste­kli smo uti­sak da se vra­ća­ju zla­tna vre­me­na kre­ta­nja na dva to­čka. Za je­dan bi­ci­lis­ti­čki grad uvođ­nje ovog sis­te­ma od izu­ze­tne je va­žnos­ti jer gla­vne gru­pe ko­ri­sni­ka su stu­den­ti, za­po­sle­ni i tu­ris­ti, ko­ji sve vi­še po­sje­ću­ju Ba­njalu­ku - re­kao je Dvor­ski.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.