Izvor: eKapija | Utorak, 06.06.2017.| 07:50
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nekoliko kompanija iz BiH izlaže na sajmu investicija i trgovine China-CEEC EXPO

(Foto: Adriano Castelli/shutterstock.com)
Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine oganizira, po drugi put, zajednički nastup bosanskohercegovačkih kompanija na sajmu investicija i trgovine China-CEEC EXPO koji će se održati od 8. do 12. juna u gradu Ningbo u Kini.

Iz Bosne i Hercegovine će se na ovom sajmu predstaviti četiri vinarije i to: Vinarija Čitluk, Podrumi Andrija Čitluk, Vinogradi Nuić, Podrumi Ostojić Čitluk. Osim vina svoje proizvode i usluge predstaviće i kompanije Milkos Sarajevo, Elmar Trebinje, Sava Semberija, Swity Gradačac, Nobel Orient Sarajevo.

Ova izložbena manifestacija, treća po redu, organizira se u okviru sveobuhvatne inicijative NR Kine koja ima za cilj jačanje saradnje sa zemljama Centralne i Istočne Evrope (CEE). Među brojnim manifestacijama su i trgovinski sajam koji je fokusiran na poljoprivredno-prehrambene proizvode, zatim investicijski i poslovni forumi te poslovni susreti kompanija iz Kine i zemalja CEE regiona. Kao i prethodne dvije godine, i ovaj put su glavni sponzori manifestacije Ministarstvo trgovine NR Kine i Narodna vlada Provincije Zhejiang.

Zajednički nastup devet kompanija iz Bosne i Hercegovine realizuje se uz finasijsku podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.