NavMenu

Nekoliko kompanija iz BiH izlaže na sajmu investicija i trgovine China-CEEC EXPO

Izvor: eKapija Utorak, 06.06.2017. 07:50
Komentari
Podeli
(Foto: Adriano Castelli/shutterstock.com)
Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine oganizira, po drugi put, zajednički nastup bosanskohercegovačkih kompanija na sajmu investicija i trgovine China-CEEC EXPO koji će se održati od 8. do 12. juna u gradu Ningbo u Kini.

Iz Bosne i Hercegovine će se na ovom sajmu predstaviti četiri vinarije i to: Vinarija Čitluk, Podrumi Andrija Čitluk, Vinogradi Nuić, Podrumi Ostojić Čitluk. Osim vina svoje proizvode i usluge predstaviće i kompanije Milkos Sarajevo, Elmar Trebinje, Sava Semberija, Swity Gradačac, Nobel Orient Sarajevo.


Ova izložbena manifestacija, treća po redu, organizira se u okviru sveobuhvatne inicijative NR Kine koja ima za cilj jačanje saradnje sa zemljama Centralne i Istočne Evrope (CEE). Među brojnim manifestacijama su i trgovinski sajam koji je fokusiran na poljoprivredno-prehrambene proizvode, zatim investicijski i poslovni forumi te poslovni susreti kompanija iz Kine i zemalja CEE regiona. Kao i prethodne dvije godine, i ovaj put su glavni sponzori manifestacije Ministarstvo trgovine NR Kine i Narodna vlada Provincije Zhejiang.

Zajednički nastup devet kompanija iz Bosne i Hercegovine realizuje se uz finasijsku podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

Tagovi:
China CEEC EXPO
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.