NavMenu

IT kompanija Symphony najavila otvaranje novih razvojnih centara u regionu

Izvor: eKapija Nedjelja, 04.06.2017. 16:48
Komentari
Podeli
Symphony, jedna od vodećih IT kompanija koje posluju na našim prostorima, najavila je otvaranje novih razvojnih centara u Novom Sadu, Solunu, Sofiji i Skoplju.

Istovremeno, kompanija je obilježila godinu dana uspješnog poslovanja u Srbiji, proslavom u svojim prostorijama na Senjaku.

Činjenica da tokom prvih godinu dana poslovanja u Beogradu niko od zaposlenih nije napustio kompaniju govori mnogo o kvalitetu poslovanja i zadovoljstvu zaposlenih, a Symphony se može pohvaliti i uslovno rečeno "prilivom mozgova", imajući u vidu da u svom timu ima i jednog stranog državljanina, stručnjaka iz Londona, koji je odabrao Symphony i Srbiju za nastavak svoje karijere - saopštila je ova kompanija.

Direktor Ivan Dragošan se na proslavi povodom godišnjice poslovanja zahvalio zaposlenima, uz uvjerenje da će i novi regionalni centri biti izuzetno uspješni.

- Uspjeli smo da se u kratkom vremenu pozicioniramo kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca u našoj zemlji, a sve čestitke idu ljudima koji čine Symphony u Beogradu ovakvim kakav jeste. Nakon Beograda našu kulturu i filozofiju poslovanja ćemo primijeniti i u gradovima regiona, jer nam je izuzetno važno da svaki naš razvojni centar funkcioniše kao zajednica. Smatramo da su na kraju dana odnosi, atmosfera i vrijednosti koje ovakva zajednica ljudi nosi sa sobom neprocjenljivi.

Kako se dodaje u saopštenju, Symphony njeguje drugačije odnose sa klijentima, gdje u saradnji sa njima formira male timove i u periodu predviđenom za razvoj inovacije zajedničkim snagama rade na razvoju koncepta rješenja, definisanju zadataka kao i u samom programiranju. Riječ je o nesvakidašnjim projektima za "start up" kompanije iz Silicijumske doline, koji iziskuju poznavanje naprednih tehnologija i programskih jezika nove generacije, ali i određeni nivo kreativnosti zaposlenih što nije česta pojava u IT svijetu.


Neki od projekata na kojima se radi u Beogradu su pametni računari nove generacije koji u offline režimu omogućavaju pristup značajnim informacijama dostupnim na internetu, zatim projekti iz domena analize DNK i razvoja softverskih aplikacija za "taksi" vožnje za avione i brodove, kao i projekat izrade softvera neobične primjene, koji koriste konstrukcioni inženjeri za potrebe planiranja optimalnog miniranja.

Osim poslovanja u Beogradu, kompanija Symphony punih 10 godina uspješno posluje sa kancelarijama u San Francisku i Sarajevu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Otvoren pogon njemačke kompanije u Laktašima vrijedan 20 mil EUR - U proizvodnji dijelova za vozila zaposleno 600 ljudi

Novi proizvodni pogon kompanije Mahle Electric Drives Bosnia svečano je danas otvoren u Aleksandrovcu kod Laktaša, a vrijednost ove njemačke investicije je oko 20 mil EUR. Presjecanjem vrpce pogon su otvorili predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Nadzornog odbora grupe Mahle Hajnc Junker, te generalni direktor i direktor operacija poslovne jedinice elektronika

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.