NavMenu

TE Gacko prebacila plan proizvodnje za 100%

Izvor: biznis.ba Petak, 02.06.2017. 10:20
Komentari
Podeli
(Foto: ritegacko-rs.ba)
Termoelektrana Gacko proizvela je od početka godine 575,85 gigavat-sati električne energije, što je 100,32 posto u odnosu na plan, rekao je Srni izvršni direktor za poslove proizvodnje i razvoja TE Borivoje Vujičić.

On kaže da se na deponiji TE nalazi oko 78.000 tona uglja i da je rad termobloka stabilan, bez tehničkih i tehnoloških primjedbi.

Vujičić je podsjetio da je u maju TE bila na mreži 688 sati i da je proizvela 141 gigavat-sat, te da je za proizvedenu količinu električne energije utrošeno 249.071 tona uglja.


On kaže da je rad kotla stabilan, ali da su balastne materije u gorivu i dalje osnovni problem.

- Zbog nemogućnosti odvajanja jalovine u samoj eksploataciji uglja stvara se velika razlika u toplotnoj vrijednosti između čistog i rovnog uglja - rekao je Vujičić.

On je naveo da je proizvodnja električne energije u TE Gacko vrlo kompleksna.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.