NavMenu

Hercegovačko-neretvanska županija očekuje rekordnu turističku sezonu

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.06.2017. 08:52
Komentari
Podeli
Mostar (Foto: Vedrana Džudža)Mostar
Na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) ove se godine očekuje rekordna turističke sezona, kazao je Feni direktor Glavnog ureda Turističke zajednice HNŽ-a Andrija Krešić, ocijenivši kako ta županija zbog iznimnih turističkih potencijala iz godine u godinu privlači sve veći broj turista, prenosi BiznisInfo.

– Prema podacima s terena, u ovoj je godini na području HNŽ-a u odnosu na prethodnu godinu zabilježen porast turističkih posjeta, a nastavak tog trenda očekujemo i do kraja godine – kazao je Krešić, te dodao kako sve ukazuje da će ova sezona biti jedna od boljih u posljednje vrijeme i da bi mogla biti rekordna.

Podsjetio je kako je Turistička zajednica HNŽ-a u proteklom razdoblju sudjelovala na brojnim turističkim sajmovima u Evropi na kojima je vladalo veliko zanimanje za turističku ponudu HNŽ-a.


Krešić je ustvrdio kako HNŽ turistima može ponuditi gotovo sve, od morskog i planinskog, preko kulturnog, vjerskog, do povijesnog i sportskog turizma.

Spomenuo je i brojne turističke projekte na kojima se trenutno radi, kao što su razvoj ruralnog turizma, te obilježavanje i uređenje stotinjak kilometara biciklističkih staza na području HNŽ-a, prenosi Biznis Info.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.