Izvor: Capital | Četvrtak, 01.06.2017.| 08:37
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Banjaluka traži rješenje za probleme javnih preduzeća - Aquana bi mogla dobiti dodatne sportske i rekreativne sadržaje

Akvana u Banjaluci (Foto: Aquana.ba)
Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je juče (31. maj 2017.) da su već preduzete određene mjere na rješavanju problema u preduzeću Aquana koje posluje sa gubitkom.

Prema izvještaju o poslovanju preduzeća Aquana za prošlu godinu koji je bio na dnevnom redu jučerašnje sjednice Skupštine Banjaluke, preduzeće je imalo gubitak u poslovanju od 670.708 KM, ostvarivši prihod od 2.451.468 KM, dok su rashodi iznosili 3.122.176 KM.

- Ovo preduzeće još nije obuhvaćeno kompletnim novim planom, ali ima različitih ideja, od toga da bude napravljen jedinstveni sportski holding, do sportskog centra - rekao je Radojičić novinarima tokom skupštinske pauze.

On je naveo da Grad trenutno razmatra mogućnosti da preduzeće Aquana razvije dodatni biznis i u toku su razgovori u vezi sa preuređenjem prostora pored otvorenog bazena u dodatni sportski i rekreativni sadržaj, što bi privuklo veći broj građana i omogućilo dodatni prihod Aquane.

- Od sezone na gradskom otvorenom bazenu, koja traje od mjesec do tri mjeseca, nema rentabilnosti, kao ni od Gradskog olimpijskog bazena, koji je veliki potrošač struje i vode - rekao je Radojičić.

On je istakao da se redovno razmatra poslovanje javnih preduzeća i ustanova, te da trenutno nekoliko njih ima finansijske i organizacione probleme.

- Cilj nam je da do kraja godine pokušamo većinu preduzeća izvući iz problema, kako finansijskih, tako i organizacionih, ili da bar imaju jasnu putanju daljeg poslovanja - rekao je Radojičić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.