NavMenu

Na prodaju imovina gerontološkog centra Slateks vrijedna 7,7 mil KM - Licitacija zakazana 5. jula

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 01.06.2017. 15:48
Komentari
Podeli
(Foto: shutterstock.com/Andrey Burmakin)
Objekti i imovina Gerontološkog centra Slateks u Slatini ponuđeni su na javnoj licitaciji, koja je zakazana za 5. jul, a procijenjena vrijednost iznosi 7.765.997 KM. U pitanju je šest objekata sa 4.550 kvadrata korisne površine, zemljište površine 5.498 kvadratnih metara te gerontološka oprema, hotelska i ugostiteljska oprema, vozila, alat i inventar.

Budućeg kupca centra koji se nalazi u blizini Laktaša i Banjaluke, između ostalog, samo na zidovima čekaju umjetničke slike procijenjene na 53.820 KM. Prodaja će biti obavljena putem usmenog nadmetanja u Okružnom privrednom sudu u Banjaluci, a imovina se ne može prodati ispod polovine procijenjene vrijednosti.

Licitacija će biti održana i ukoliko prisustvuje samo jedan ponuđač. Vlajko Gurešić, stečajni upravnik, kazao je kako su objekti u odličnom stanju te da je sve spremno za rad i upotrebu.


Prema njegovim riječima, to je i najveći adut Slateksa, dodajući kako se već nekoliko kupaca sporadično raspitivalo za objekte.

- Potraživanja iznose oko 11 mil KM, a najveći povjerioci su uglavnom banke preko kredita. Kada su radnici u pitanju, obaveze prema njima su izmirene za 2015. i 2016. godinu i još im se duguje oko 300.000 KM obaveza. Na dan otvaranja stečajnog postupka radio je 21 radnik - kazao je Gurešić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.